www.stredoasiat.info CAO kennel in Estonia Portál
Právě je 09 zář 2010 11:25

Hledat   Přihlásit se

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
*

Czech Republic (cz)
OdeslatNapsal: 18 pro 2009 21:20 
 Předmět příspěvku: Re: Středoasijat lovec
No my si asiata pořídili taky po delší úvaze a jelikož sme ho znali trochu od kamaráda líbila se nám jeho přátelská povaha. Ikdyž sme byly cizí mého muže miluje a nás bere jako jeho doplněk. Tak sme si asiata pořídili, jako malé štěňátko super ale tak v půl roce si začal dělat úplně všechno co chtěl a nemínil poslechnout. Manžel na něj šel trochu prudčeji, ale to naprosto nefungovalo. Takže sme začaly metodou cukru a to zabíralo, sice s přemlouváním ale naučil se. Dneska poslouchá na slovo i děti a ty si s ním můžou dělat opradu co chtějí. Na procházkách nám to bohužel i přes piškotky nevychází, lovecký nebo spíš zabijácký instinkt je silnější. Zkoušeli jsme i metody podle psího psychologa pana Desenského a taky nic. Naštěstí se věkem zklidňuje tak doufám že ho to víceméně přejde, přece jenom je to dvouletý dorostenec. Jediný co můžu doporučit je to, pořádně si přečíst co je to za rasu a zkušenosti chovatelů popřípadě si zajet i do chovné stanice. Určitě nepatří do rukou nedospělých lidí a to nemám namysli věk. Je to velký a velmi silný pes.

Profil E-mail 

Czech Republic (cz)
OdeslatNapsal: 18 pro 2009 22:42 
Chtěla jsem tím jen napsat, že i asiat se dá vychovat k tomu jak si představuji a co o něj očekávám, U nás to šlo hodně mluvením, mluvit na psa jsem zvyklá , protože před saoškou jsme měli slepou fenku a podle toho jak jsem mluvila tak se ona chovala a pohybovala . Kdo nevěděl, že je slepá tak to ani nepoznal ,Téma zní SAO lovec, ale nevím co by si naše čuba ulovila, snad jen plnou misku , nejraději piškotků

°*°*°*°

Czech Republic (cz)
OdeslatNapsal: 19 pro 2009 00:17 
Podle mého názoru se dá naučit leccos, ale všechno prostě ne. To, co si představujete vy, podle mě moc nepůjde.

Mám fenku, která na lidi není ostrá, na psy co by ji přeprali taky ne, ale dovoluje si na menší a bojácné pejsky. Venku pokud vyběhne srna nebo zajíc, tak neposlechne, i když se hned vrátí. Jinak poslouchá slušně, jezdily jsme i po výcvikových táborech, na tom posledním dokonce vyhrála poslušnost v prostřední skupině (sedni, lehni, ke mně, zůstaň, u nohy, k noze, odložení za pochodu).
Když vidím psa, odvolám ji, ale pokud jí nějaký pes vyskočí přímo pod čumák, nemám šanci.
Když se podíváte do tématu "Dovolená s asiatem", dala jsem tam dost fotek, brala jsem (beru) ji všude a bez problémů.

Mladší pes - ten je ostrý i na lidi kteří se mu nezdají, malých psů si nevšímá nebo se kamarádí, velké by sežral. Když vidím psa, do určitě vzdálenosti ho odvolám, ale pokud by pes běžel k nám a šel se nedejbože očuchat, byl by průšvih.
Jinak taky poslouchá slušně, umí ke mně, k noze, lehni, sedni, zůstaň, u nohy bez vodítka.
Co se týče zvířat, tak cizí kočky by sežral, moje kočky toleruje a olizuje.

Oba chodí venku často na volno, ale zásadně s košíkem, pro jistotu.

Ke koni jsem si nikdy netroufla vzít ani jednoho, právě z toho důvodu, že zpoza keře vyleze houbař nebo se přiřítí cizí pes a bude průšvih.

Profil E-mailShow User on the Phoogle Map 

Czech Republic (cz)
OdeslatNapsal: 21 pro 2009 14:51 
Tak to asi nebude pro mne dobrá volba. Hrozně mě to mrzí, už jsem se stihla zamilovat... ale pes pro nás musí být pohoda a ne křeč. Měla jsem i br. filu, ale nikdy nikoho nenapadla ani bezdůvodně nezaútočila na psa :(, vše řešila jen výstražným zavrčením. Budu asi se muset poohlédnout jinde :(

Profil E-mail 
°*°*°*°

Czech Republic (cz)
OdeslatNapsal: 21 pro 2009 15:20 
Zdravím Ivo, konečně zase někdo rozumnej , kdo ví co přesně potřebuje a chce :72: .
Ono by Vám to třeba i mohlo vyjít, možná by jste na takového vyrovnaného až flegmatického jedince vážně mohla mít štěstí , ale šance moc velké nebudou.

No a když někoho milujete , nemusíte ho mít zrovna doma :wink: . Já se taky chodím dívat na anatolce, tibetské dogy, špaňeláky, ale jestli si je někdy pořídím je ve hvězdách............... :03:

Profil E-mailShow User on the Phoogle Map 

Czech Republic (cz)
OdeslatNapsal: 05 úno 2010 17:03 
mám ho tu tři dny a už se zabydlel...a sám ulovil, pacholek!

Přílohy:
DSC01187.JPG
DSC01187.JPG [ 66.97 KB | Zobrazeno 848 krát ]

Belgium (be)
OdeslatNapsal: 29 črc 2010 23:15 
[quote="ašar" My teď prožíváme pravděpodobně jeho pubertu, protože je naprosto k neudržení, napad sníh a to je ve svém živlu, lítá jako neřízená střela sem tam a vyhne se mi jen těsně takže mám obavu že mě zadupe do země, naštěstí mě ještě neporazil a je zajímavý, že když na mě skočí tak neni vůbec cítit že má přes padesát kilo je takovej lehkej, ale co mě dost rozčiluje je jeho štípání, připlíží se zezadu a štípne mě do pozadí a má z toho hroznou legraci, nebo mě chytá packama za nohy a snaží se mě povalit na zem. No sou to rošťáci, pán co nám ho prodal si nechal jeho brášku a řiká že mu dělá to stejný, ale jeho máma že byla úplně jiná.Takže otázka zní jsou ti vaši hafani taky takový rošťáci? :03:[/quote]

Np přece proto, že maminka se narodila pod jiným znamením než její štěňata... to není švanda, to je fakt.
Oba jsou stejní, maminka jiná... co dodat :03:

Profil E-mail 
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

vitamíny a minerální látky pro psy
Hledat   Přihlásit se

Online list

Uživatelé procházející toto fórum: Billboard [Bot], Yahoo [Bot], Zdendula a 1 host